Esittelyssä Myynninmaailman markkinoinnin asiantuntija Jani Pylväs

Jani Pylväs.

Kuka olet?

Olen Jani Pylväs, markkinoinnin asiantuntija Myynninmaailman Oulun toimipisteellä.

Mitä olet tehnyt aiemmin?

Työhistoriaa minulta löytyy yli 20 vuotta. Teknologiabuumin ollessa korkeimmillaan 90-luvun puolivälissä, aloitin ilta- ja viikonlopputyöt metallialan yrityksessä koneistajana. Armeijan jälkeen suuntasin opiskelemaan prosessinhoitajaksi, sillä unelmani oli työskennellä paperitehtaassa. Valmistuttuani prosessinhoitajaksi pääsin suoraan paperitehtaaseen töihin, jossa vierähti lähes 10 vuotta.

Samaan aikaan tietotekniikka ja internetin tuomat mahdollisuudet alkoivat kiinnostamaan. Aloin opiskelemaan, tutkimaan ja verkostoitumaan siihen aikaan vielä suhteellisen pienen piirin kanssa, jotka jo olivat tehneet hyviä tuloksia omilla projekteillaan. Tämä kannusti jatkamaan ja samaan aikaan julkaisin ensimmäisiä omia kotisivuja, joissa myin muun muassa matkoja, vaatteita, elektroniikkaa ja niin edelleen.

Pikkuhiljaa taidot alkoivat parantumaan ja siirryin kokopäiväiseksi yrittäjäksi 2013. Liiketoiminta kasvoi nopeasti ja sainkin hyvin pian ostotarjouksen yritystoiminnastani. Päätin myydä yritystoimintani ja siirtyä toiseen yritykseen töihin. Teimme kotisivuja, hakukoneoptimointia ja markkinointikampanjoita.

2016 aloitin opiskelemaan lisää ja suuntasin Oulun ammattikorkeakouluun lukemaan liiketaloutta. Valmistuin liiketalouden tradenomiksi 2019. Opiskelujen ohella työskentelin muun muassa kenkäverkkokaupan markkinoinnin parissa. Valmistuttuani tradenomiksi siirryin autokauppaan töihin ja aloitin digimarkkinoinnin sekä autoverkkokaupan kehittämisen parissa. Tästä tieni vei markkinointitoimistoon, jossa työtehtäviini kuului asiakasyritysten verkkosivujen optimointi, analytiikka ja mittaus, käytettävyyden parantaminen sekä markkinointi.

Miksi töihin Myynninmaailmalle?

Olen seurannut Myynninmaailmaa siitä lähtien, kun toimisto avautui Ouluun. Myynninmaailma suurena toimijana kiinnostaa ja vahvaa asiantuntijuutta löytyy laidasta laitaan. Haluan olla osana hienoa työyhteisöä oppimassa muilta lisää ja jakamassa omaa osaamistani muille.

Vuosien saatossa kyselin Mikko Isoniemeltä, joko olisi minulle sopivaa roolia auki. Eräs syksyinen iltapäivä sainkin Mikolta sähköpostia ja asiat etenivät nopeasti siihen, että olen nyt tässä hienossa yrityksessä töissä.

Mikä on ydinosaamistasi?

Pitkä kokemus useilta eri toimialoilta. Osaan hahmottaa suuria kokonaisuuksia ja sen myötä ehdottaa ja toteuttaa tarvittavia toimenpiteitä parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Olen hyvä kuuntelemaan ja ottamaan erilaiset näkökulmat huomioon. Pidän erityisesti siitä, että ajatuksia mietitään yhdessä ja lopputulos viedään käytäntöön.

Ymmärrän verkkosivujen tärkeyden. Pystyn auttamaan erityisesti hakukoneoptimoinnissa ja käytettävyydessä. Kun verkkosivut ovat kunnossa, tuottaa myös mainonta hyviä tuloksia.

Miten kasvatat asiakkaidesi myyntiä työlläsi?

Ensimmäiseksi on ymmärrettävä asiakkaan liiketoimintaa, jotta oikeita toimenpiteitä on mahdollista tehdä. Tämän jälkeen määritellään tavoitteet, mitä halutaan saavuttaa. Valitaan oikeat oikeat keinot, kanavat ja työkalut sekä asetetaan mittarit. Tuloksia seurataan, optimoidaan mainontaa ja verkkosivuja mittareiden antamien tuloksien ja tehtyjen analyysien perusteella.

Mikä on työssäsi parasta?

Monipuoliset tehtävät, erilaisilla toimialoilla olevat asiakkaat ja ihmiset yritysten takana. Asiakkaiden lisäksi arvostan todella paljon hyvää työilmapiiriä. Sopiva pilke silmäkulmassa uusia ajatuksia ja ideoita syntyy huomattavasti paremmin. Huono huumori toimii aina.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aika kuluu perheen ja omien harrastusten parissa. Olen intohimoinen maastopyöräilijä ja metsäpoluilla voi vierähtää useita tunteja kerrallaan. Välillä käyn rullaluistelemassa vaihtelun vuoksi.

Pidän myös oman pihapiirin hoitamisesta ja kesällä olen käytännössä aina ulkona touhuamassa jotakin. Talvella käyn lasten kanssa luistelemassa ulkojäillä ja pulkkamäessä. Hiihtoharrastus on hieman jäänyt, mutta toivottavasti tuleva talvi korjaa asian.

Jääkiekon seuraaminen vie myös aikaa. Viikonloppuisin rentoudun ja pyrin varaamaan mahdollisimman paljon aikaa vain oleiluun.

TOP 5 -osaamisalueet:

  • Ymmärrys jatkuvasta muutoksesta
  • Suuren kuvan hahmottaminen -> toimenpiteet
  • Verkkosivujen kehittäminen, optimointi ja käytettävyys
  • Asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen
  • Markkinointikanavien hyödyntäminen

Ota yhteyttä