Esittelyssä Myynninmaailman uusi sisällöntuotannon asiantuntija Anu Nieminen

Anu Nieminen.

Kuka olet?

Olen Anu Nieminen, sisällöntuotannon asiantuntija ja Myynninmaailman viestintätiimin uusin vahvistus. Työhöni kuuluu asiakasyritystemme markkinointiviestinnän suunnittelua, sisällöntuotantoa ja sosiaalisen median ylläpitoa. Työpisteeni sijaitsee Tampereen toimistolla. 

Mitä olet tehnyt aiemmin?

Minulla on kaupallinen koulutus ja monipuolista työkokemusta asiakaspalvelu- ja asiantuntijatehtävistä eri toimialoilta. Aloitin työurani pankki- ja perintäpuolelta, josta jatkoin myöhemmin messu- ja tapahtumajärjestämisen pariin. Uskon, että eri aloilta saatu työkokemus on kartuttanut erityisesti projektinhallinta- ja tiimityötaitojani. 

Kun koronapandemia keskeytti työt tapahtuma-alalla, päätin vihdoin toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja hypätä täysipäiväisesti markkinointiviestinnän pariin. Pääsin mukaan digimarkkinoinnin asiantuntijakoulutukseen, jonka puitteissa hoidin myös markkinointikoordinaattorin tehtäviä kansainvälistyvässä IT-alan startup-yrityksessä. Työhöni sisältyi muun muassa verkkosivujen ylläpitoa, sisällöntuotantoa, hakukoneoptimointia, hakusanamainontaa ja sosiaalisen median kampanjoiden suunnittelua. 

Miksi töihin Myynninmaailmalle?

Tutustuin Myynninmaailmaan digimarkkinoinnin asiantuntijakoulutuksen kautta. Puolen vuoden koulutuksen aikana pääsin tutustumaan useampaan myynninmaailmalaiseen. Heistä jokainen oli oman alansa rautainen asiantuntija, mutta erityisen vaikutuksen minuun teki ihmisten aitous ja välittömyys. 

Kun koulutuksen lopulla Myynninmaailmalle haettiin sisällöntuotannon asiantuntijaa, päätin heti hakea mukaan porukkaan. Halusin päästä haastamaan itseäni uudenlaisessa työympäristössä, jossa on kaikki puitteet kehittyä markkinointiviestinnän huippuosaajaksi. 

Mikä on ydinosaamistasi?

Olen sujuvasanainen sisällöntuottaja, jolla on luontaista kykyä hahmottaa kokonaisuuksia ja kiteyttää olennainen. Nautin siitä, kun saan suunnitella ja toteuttaa sisältöjä verkkosivuille ja sosiaaliseen mediaan. Uteliaana ja oppimishaluisena ihmisenä olen aidosti kiinnostunut asiakkaidemme liiketoiminnasta ja etsin jatkuvasti keinoja nostaa heidän markkinointiviestintäänsä seuraavalle tasolle.   

Digimarkkinoinnin asiantuntijakoulutuksen myötä minulla on hyvä ymmärrys siitä, miten laadukkaat sisällöt parantavat yrityksen hakukonenäkyvyyttä ja johdattelevat potentiaaliset asiakkaat yrityksen tuotteiden ja palvelujen äärelle. Kaikki lähtee hyvistä sisällöistä – sisällöntuotanto onkin omalla tavallaan koko digimarkkinoinnin sydän. 

Miten kasvatat asiakkaidesi myyntiä työlläsi?

Suunnittelen ja toteutan ammattimaisia sisältöjä, jotka tukevat yrityksen brändimielikuvaa ja kuljettavat potentiaaliset asiakkaat digitaalisella ostopolulla eteenpäin kohti konversiota. Erityisesti B2B-puolella ostopolut ovat pitkiä, joten asiantuntijasisällöt ovat erityisen tärkeässä roolissa ostopäätöksen tukena. Samalla laadukkaat sisällöt varmistavat, että digimarkkinointiin käytetyt eurot eivät mene hukkaan, vaan potentiaalinen asiakas viihtyy sisältöjen äärellä vielä mainosta klikattuaan. 

Mikä on työssäsi parasta?

Iloitsen, kun voin omalla työpanoksellani helpottaa asiakkaidemme päivittäistä elämää, sillä tiedän miten hektistä yritysten markkinointiosastojen arki voi olla. Sisällöntuotanto on aikaa vievää työtä, joten avullani asiakas saa enemmän aikaa keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa. Ulkopuolinen kumppani tuo markkinointiviestintään suunnitelmallisuutta, näkemystä ja uusia ideoita, joita ei itse olisi välttämättä tullut edes ajatelleeksi. 

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani rentoudun mielelläni hyvän ruuan, ystävien ja perheen parissa. Viihdyn hyvin veden äärellä ja minut löytääkin usein joko uimahallista, järven rannalta tai avantosaunalta. Olen asunut lapsuuteni ja nuoruuteni maaseudulla, joten nautin myös siitä, kun saan vetää kumisaappaat jalkaan ja suunnata luonnon helmaan! 

TOP 5 -osaamisalueet:

  • Sisällöntuotanto
  • Digimarkkinointi
  • Projektinhallinta
  • Viestintä
  • Asiakaspalvelu 

Ota yhteyttä