Esittelyssä Myynninmaailman uusi videoeditoija Joona Penttilä

Joona Penttilä.

Kuka olet?

Olen Joona Penttilä, Alajärveltä lähtöisin oleva yrittäjäperheen kuopus. Työskentelen Myynninmaailman Seinäjoen toimipisteellä videoeditoijana.

Mitä olet tehnyt aiemmin?

Työskentelin logistiikka-alalla ennen kuin tein päätöksen vaihtaa alaa ja luoda pitkäaikaisesta intohimoharrastuksestani uran. Vuonna 2021 perustin toiminimen saadessani ensimmäisen pitkäaikaisen asiakkaani. Samalla pääsin oppimaan uutta yrittäjyydestä ja asiakkuudenhallinnasta. Seuraavaan kesään mennessä vakituisia asiakkuuksia oli kertynyt useampia. Lisäksi yksittäisiä videoiden editointitilauksia oli runsaasti. Sain editoida vähintään puoli tusinaa projektia viikossa, mikä nosti editointini tasoa ja toi tehokkuutta. Harrastuksesta tuli koko ajan vahvemmin ammatti. 

Miksi töihin Myynninmaailmalle?

Vauhdikkaasti alkanut uusi ura sai luontevan kehityspolun päästessäni mukaan remmiin Myynninmaailmalle.  Myynninmaailmalla asiakasprojekteja on erittäin monipuolisesti ja niitä hoidetaan avoimesti yhdessä asiantuntijatiimin kesken. Pääsen oppimaan, kuinka ammattilaiset hoitavat asiakkuuksia ja laajempien projektien eri vaiheita. Oma asiantuntijuuteni ja erikoisosaamiseni on editointi ja videotuotantoon liittyvät tehtävät. Näihin saan työyhteisöstäni korvaamatonta ja itseäni kehittävää mentorointia. Myynninmaailman ammattilaisten taso jaksaa hämmästyttää kerta toisensa jälkeen! 

Myös Myynninmaailman somesta spottaamani “Intohimona kasvu” -lausahdus resonoi kanssani voimakkaasti.

Mikä on ydinosaamistasi?

Kaikki liikkuvaan kuvaan liittyvät asiat. Pääasiassa se koostuu videoeditoinnista, kevyistä animaatioista tai värimäärittelystä. Mekaaninen osaaminen on hyvällä mallilla ja aina tarvittaessa saan lainata tiimin visuaalista silmää, jotta lopputulos on juuri asiakkaan näköinen.  

Miten kasvatat asiakkaidesi myyntiä työlläsi? 

Videoiden merkitys kasvaa jatkuvasti niin myynnissä kuin markkinoinnissakin. Oli kyseessä tuotevideo, asiakastarina tai yritysvideo: kaikille on oma paikkansa myynnin eri vaiheissa. 

Mikä on työssäsi parasta?

Asiakkaalta tuleva palaute ja erityisesti reaktiot onnistuneista projektista ovat joka kerta tunteita herättäviä tapahtumia. Onnistumiset voimistavat halua tehdä priimaa ja ylittää asiakkaan odotukset. 

Arjessa parasta on työkaverit, kannustava työilmapiiri ja ihmisläheinen johtaminen. Ympärilläni on äärimmäisen luova ja luotettava tiimi mihin voin aina tarvittaessa tukeutua. 

Kuten kaikilla luovilla aloilla, kysymyksiin ei ole aina yhtä oikeaa vastausta, eikä oikeaan ja asiakkaalle toimivaan ratkaisuun ole vain yhtä ainoaa polkua. Projektin luonteen salliessa töihin pystyy laittamaan myös omaa luonnetta ja tyyliä mukaan ja tuoda näin lisäarvoa asiakkuuteen. On hienoa huomata, että näkemystäni ja osaamistani arvostetaan.  

Myynninmaailmalla myös kehitytään ja kehitetään toimintaa jatkuvasti. Se ruokkii kehityshenkistä ja jatkuvaa oppia janoavaa luonnettani.  

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aika kuluu vuoroviikoin pian 5 vuotta täyttävän poikani Auliksen kanssa. Junaratojen rakentelu, piirtäminen, ulkoilu ja ystävien näkeminen ovat tällä hetkellä meille molemmille mielekkäintä ajanvietettä.  

Harrastan aktiivisesti kuntosalilla käyntiä, omien videoprojektien työstöä ja kausiluonteisesti käyn vaeltamassa tai luen kirjoja. Pidän myös itseni haastamisesta epämukavuusalueelle ja koitan uusia asioita aina tilaisuuden tullen.  

TOP 5 -osaamisalueet

  •  Videoeditointi 
  • Uudistumishenkisyys – jos joku haluaa kokeilla jotain uutta, niin minä! 
  • Tiimin lumilautailukalenterikutsuvastaavana toimiminen 
  • Kofeiinin väärinkäyttö 
  • Laihan kahvin keitto 

Ota yhteyttä