B2B-yritys, panosta yrityksesi kuvamaailmaan

Arvostatko työyhteisösi tekemää työtä, kehutko yrityksesi valmistamia tuotteita vai tunnetko jopa olevasi alan edelläkävijä? Hyvä! Sitä suuremmalla syyllä kannattaa lukea seuraava blogiteksti.

Jotta olisit tavoitettavissa paikasta riippumatta, tarvitset myyntipuheiden ja hyvän palvelun tueksi myös ”käsin kosketeltavia”, silmäiltäviä asioita. Tässä tapauksessa puhumme valokuvista ja niiden tärkeydestä markkinoinnissa.

Kuvat ovat saatavilla aina – ne ovat verkkosivustollasi esillä 24/7. Huolella suunniteltu valokuva ja kuvailme osallistuu vahvasti myyntityöhön tukemalla ja parantamalla yrityksestä syntyvää mielikuvaa. Joskus kuva jopa yksinkertaisesti tekee työn puolestasi.

Pysäyttävä valokuva on alkurepliikki, jonka esität virtuaalimaailmassa tai messuilla. Se on ensivaikutelma yrityksestäsi. Se tukee ja perustelee kaikkea ympärillään. Miksi et siis panostaisi myös kuviin?

Kuvaukset kannattaa suunnitella huolella – auta ymmärtämään tuotetta, palvelua tai liiketoimintaa pintaa syvemmältä

Valokuvaus on paljon muutakin kuin kuvauspäivä yrityksen tiloissa. Yrityksen kuvailme, yksittäinen valokuvaus tai tuotekuva on suunnittelua parhaimmillaan. Se on kuvakonsepti, joka tukee koko yrityksen tavoitteita ja liiketoimintaa. Tämä ei kuitenkaan synny vain buukkaamalla kuvaaja ja odottamalla hänen saapumistaan yrityksen tiloihin painamaan kameran suljinta. Käyttäisittekö samaa metodia rekrytoidessanne henkilöä yrityksen avaintehtävään? Ette.

Millainen on hyvä kuva? Hyviä kuvia voit puntaroida helposti sillä, kuinka muistettava ne ovat. Minkä yrityksen tai kenen henkilön kuvat sinä muistat?

Valokuva syntyy riittävän pohjatiedon, yhteistyön ja huolellisen suunnittelutyön tuloksena. Tarvitaan ymmärrystä ja kokemusta sekä mainonnan saralta että eri toimialoilta B2B-kentällä. Oikealla määrällä markkinointiorientoituneisuutta ja luovuutta voidaan saavuttaa jotain, mikä erottaa yrityksen nykypäivän viestitulvasta ja nostaa profiilia.

Parhaimmillaan valokuvaus on ajan pysäyttämistä. Ihmisen pysäyttämistä kuvan äärelle. Pysäyttämistä juuri oikeassa hetkessä, johon asiakkaanne voi tarrata kiinni.

Millainen on hyvä kuva? Hyviä kuvia voit puntaroida helposti sillä, kuinka muistettava ne ovat. Minkä yrityksen tai kenen henkilön kuvat sinä muistat?

Kuvauspaikasta käytetään usein ammattitermiä lokaatio. Kuvaustan laajuudesta hieman riippuen erilaisia kuvauspaikkoja voi olla suuremmassa produktiossa useampiakin.

Kuvaukset pähkinänkuoressa

Kuvauspäivä tai viikko on vain yksi osa valokuvausproduktiota. Koko tuotantoprosessi koostuu yrityksen tavoitteista, suunnittelutyöstä, jossa kuvakonsepti hahmottuu, kuvauskohteista eli lokaatioista, tarvittavista esivalmisteluista, itse kuvausten toteutuksesta, oikeiden kuvien valitsemisesta, niiden kuvankäsittelystä ja rakentamisesta juuri yrityksenne tarpeisiin.

Kuvaajan terveiset yrityksille:

 • Älä kopioi – ole oma itsesi.
 • Tavoittele enemmän – luo yhdessä markkinointitoimistosi suunnittelijan ja kuvaajan kanssa jotain uutta ja originaalia.
 • Kysy ja haasta – mieti, mikä on oikea taho tai henkilö kuvaamaan yrityksellenne tärkeimmät asiat.
 • No pain, no gain – näe hieman vaivaa, että annat kuvaajan nähdä vaivaa.
 • Budjetoi realistisesti suhteessa kuvattavaan aiheeseen ja tavoitteisiin.
 • Määrä ei ole koskaan aiemminkaan korvannut laatua.
 • Pyydä suunnitelmaa – idea työn takana tuottaa useimmiten myös tuloksia.
 • Anna luovuudelle tilaa.
 • Unohda ajatus ”helpolla hyvää”: ”joku kuvaa tilat ja ottaa nyt vähän tuotteista kuvia”, ja homman voi merkata tehdyksi. Näin siirrät vain ongelman tulevaisuuteen, ja saat lisää yhteydenottoja markkinointitoimistoilta ja kuvaajilta muun muassa kuvien uudistamisen suhteen kerta toisensa jälkeen.
 • Mieti kahdesti esillepanoa – miten haluat yrityksesi työn vaikuttavan?
 • Mitä jos arvostettu ravintola vaan heittäisi ruoat lautaselle ja törkkäisi sen asiakkaan eteen… Sama kuin yrityksen valmistama komponentti jäisi tuotantolinjalle sorviin ja lähetettäisiin viimeistelemättä asiakkaalle.
 • Ole muistettava, nyt ja tulevaisuudessa.

Tutustu töihimme

Kirjoittaja: Hannu Pettinen, Art Director / valokuvaaja

Ota yhteyttä