Esittelyssä Myynninmaailman uusi graafinen suunnittelija Arto Rantakoski

Arto Rantakoski

Kuka olet?

Olen Arto Rantakoski, graafinen suunnittelija Myynninmaailman Seinäjoen toimipisteellä.

Mitä olet tehnyt aiemmin?

Siirryin Myynninmaailmalle huomattavasti teknisemmästä yrityksestä, jonka ydiosaamista ovat erilaiset verkkoratkaisut verkkokaupoista intrajärjestelmiin. Siellä toimin ulkoasusuunnittelijana ja projektipäällikkönä. Sitä ennen olen työskennellyt mainostoimistossa. Koulutukseltani olen filosofian maisteri teknisestä viestinnästä ja opiskeluaikoina pyöritin myös omaa yritystä.

Tästä koktailista on syntynyt laaja-alaista osaamista ja kokemusta teknisiin ja luoviin ratkaisuihin sekä liiketoimintaan.

Miksi töihin Myynninmaailmalle?

Halusin päästä osaksi isompaa tiimiä, jossa on minun lisäksi paljon alansa huippuammattilaisia, joilta voin oppia lisää ja vaihtaa ajatuksia. Luova osaaminen kehittyy parhaiten, kun omia ideoita pääsee kopittelemaan paitsi asiakkaiden niin myös muiden ammattilaisten kesken. Myynninmaailmasta löytyykin markkinoinnin osaajia joka lähtöön strategiatasolta toteutukseen.

Myynninmaailma toimii myös laaja-alaisesti ja toteuttaa asiakkaille markkinoinnin ratkaisuja niin laajalla spektrillä, että se antaa mahdollisuuksia oppia täysin uusia osia markkinoinnista.

Mikä on ydinosaamistasi?

Omaa ydinosaamistani on ymmärtää asiakkaan tarpeita digimarkkinoinnin puolella ja suunnitella sellaisia ulkoasuratkaisuja, jotka yhdessä hyvän teknisen toteutuksen kanssa palvelevat asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla.

Miten kasvatat asiakkaidesi myyntiä työlläsi?

2010-luvulla sanotaan alkaneen asiakkaiden aikakauden. Tämä tarkoittaa sitä, että myynnin kasvattamiseksi kaikkien seikkojen yrityksen toiminnassa täytyy palvella kohderyhmää mahdollisimman hyvin ja yksilöllisesti. Eikä asiakkaalle tarjottava informaatio saa olla tässä poikkeus. Oli kyse sitten verkkosivuista tai muusta digimarkkinoinnin materiaalista, täytyy asiakkaan haluama informaatio tarjota helposti, nopeasti ja ohjata asiakas vaivattomasti haluamiinsa jatkotoimenpiteisiin yhteydenotosta ostoon. Tämä vaatii jatkuvaa analysointia ja niihin perustuvia johdonmukaisia ratkaisuja suunnittelussa.

Mikä on työssäsi parasta?

Ehdottomasti parasta työssäni on jaettu onnistumisen tunne asiakkaan kanssa. Kun kemiat ja kommunikaatio asiakkaan kanssa natsaavat niin, että päästään tekemään saumattomasti yhteistyötä, silloin jälki ja fiilis ovat aina myös sen näköistä.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajalla tykkään katsoa dokumentteja aiheesta riippumatta. Maailma ympärillä jaksaa edelleen kiinnostaa, yllättää ja ihmetyttää 34 vuoden jälkeenkin, ja sen seuraaminen on yksi lempiharrastuksistani. Muutoin minut löytää vapaa-aikanani piirtämästä tai servulta.

Top 5 -osaamisalueet listattuna

  • Visuaalisen suunnittelun ymmärtäminen
  • Verkkosivujen teknisten ratkaisujen ymmärtäminen
  • Ihmisten ymmärtäminen
  • Liiketoiminnan ymmärtäminen
  • Kuunteleminen

Ota yhteyttä