Esittelyssä Myynninmaailman viestinnän asiantuntija Jarno Väistö

Kuka olet?

Olen Jarno Väistö, paljasjalakanen oululainen monitoimimies, josta tosin on pitkin hampain tulossa kempeleläinen. Onneksi samalla hieman harvemman toimen mies. Ajan mieluiten Saabia ja juon kahvini ilman puistatusta myös kylmänä. Niinpä.

Mitä olet tehnyt aiemmin?

Myynninmaailmalle siirtyminen päättää noin 15 vuoden pätkätyöjatkumoni Ramirentillä, jossa eräs mielenkiintoisimmista tehtävistä on ollut työnjohdon sijaistaminen OYS:n sairaalatyömaalla. Päivätyön ohella olen osakkaana safaripalvelussa sekä liikenneaseman toiminnassa. Teen myös jonkin verran töitä personal trainerina ja ryhmäliikuntaohjaajana. Olenpa tehnyt aiemmin myös puoliammattimaisesti stand up -komiikkaa ja puoliharrastelijamaisesti puhelinmyyntiä.

Viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä olen työskennellyt lähes yhtäjaksoisesti jo medianomiopinnoista lähtien eli reilusti yli 10 vuotta. Mieleenpainuvinta on ollut työskentely johdon assistenttina pr-toimistossa Yhdysvalloissa. Viestintä hivuttautui vähitellen päätyökseni muutamia vuosia ennen nykyistä pestiäni toimiessani alihankkijana esimerkiksi Digimogulille ja tuoreemmin (millekäs muulle kuin) Myynninmaailmalle.

Mikä on ydinosaamistasi?

Olen koko ikäni kirjoittanut ja tullut hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Näistä lähtökohdista hakeutuminen viestinnän alalle oli kai eräänlainen kohtalo. Luultavasti näiden syiden sekä toimittajataustan vuoksi ydinosaamisekseni on muodostunut artikkelimuotoinen kirjoittaminen. Koen kuitenkin läheiseksi myös tekstisuunnittelun ja -muotoilun. Erityisosaamistani on sujuva työskentely englanniksi, ja kaikkein eniten nautinkin käännöstöistä. Henkilökohtaisiin vahvuuksiini listaisin sosiaalisuuden, huumorintajun sekä kyvyn oppia ja sopeutua nopeasti.

Miten kasvatat asiakkaidesi myyntiä työlläsi? 

Koen, että kaikki myynti lähtee luotettavuudesta, mikä puolestaan perustuu yksinkertaisille asioille, kuten edustavalle ilmaisulle. Tekstityölläni parannan yritysten ja palveluiden hakukonenäkyvyyttä ja tuen niiden laatuvaikutelmaa esimerkiksi nettisivu- ja markkinointitekstien parissa. Vuosien varrella saamani palautteen perusteella tekstini on koettu sujuviksi ja mielenkiintoisiksi aihealueesta riippumatta. Tarinallisuus on vahvuus aikana, jona optimoidut tekstit leimautuvat helposti netin täytteeksi. Parasta palautetta minulle on ollut asiakkuuksien taipumus jatkua pitkään.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajallani on paha taipumus sekoittua yrittäjyyteen. Kovankin kiireen keskellä yritän silti aina raivata aikaa läheisilleni. Hektisen arjen vastapainona nautin rauhallisista kotioloista ja mökkeilystä. Olen aina rakastanut syvästi pop-kulttuuria, joten vähäiset vapaahetket kuluvat usein elokuvien, sarjakuvien, kirjojen, pelien tai musiikin parissa. Normaaliolosuhteissa myös lentelen jonnekin kauemmas kerran-pari vuodessa.

Kovin kaksinen mekaanikko en ole, mutta onnistunut silti yhdistämään arvostuksen polttomoottoriajoneuvoja ja printtimediaa kohtaan Suomen Saab-klubin jäsenlehden päätoimittajan tehtävissä, jotka tosin jätän vuoden 2022 lopussa. Halutessasi voit kohdatessamme letkauttaa “saabismi on sairaus”, mutta jos haluat että saan euron sijaan hyvän mielen, niin sano mieluummin “turbosaabismi on mielisairaus”. Kunhan muistat, että kyllä hullu hullun tuntee.

Motto: Asioilla on tapana järjestyä

TOP 5 -osaamisalueet

  • Kaikki tekstityö myös englanniksi sekä kääntäminen suomesta englantiin ja päinvastoin
  • Journalististyylinen sisällöntuotanto, kuten asiakas- ja uratarinat sekä pitkät asiantuntija-artikkelit
  • Tekstisuunnittelu ja stilisointi
  • SEO-tekstityö
  • Humoristinen ja luova kirjoittaminen

Ota yhteyttä