Palaa takaisin pääsivulle

Uudelle tuotteelle vetävä konsepti ja markkinointi

Neljänkymmenen toimintavuoden jälkeen ilmajokelainen, lattiapäällysteitä valmistava Hellsten Flooring oli uuden edessä. Yritys oli jo pitkään myynyt Tuuli Flooring -lattiapäällysteitä tukkureille ja alihankkijoille, ja nyt oli aika tuoda markkinoille uusi tuote. Tuuli Flooring sai rinnalleen Nordic Tuuli Flooringin, jota ostavat suoraan erilaisiin projekteihin sisustussuunnittelijat ja arkkitehdit. Hellsten Flooring tarvitsi apua siihen, miten uusi tuote konseptoidaan ja markkinoidaan niin, että toivottu kohderyhmä ottaa sen omakseen.

Asiakas:
Hellsten Flooring

Verkkosivusto:
hellstenflooring.fi

Palvelut:
Brändi, Markkinointi, Verkkopalvelut, Viestintä

Toimiala:
Lattiatuotteet

“Alalla ollaan hieman varovaisia uusien tuotteiden kanssa, joten meille oli todella tärkeää miettiä, miten uusi tuote esitetään”

Hellsten Flooringin toimitusjohtaja Vesa Hellsten

Onneksi Hellsten Flooringilla on takanaan vuosikymmenten kokemus. Vaikka Nordic Tuuli Flooring poikkeaa muotoilultaan aiemmasta ja on suunnattu eri kohderyhmälle, tuotteissa on paljon samaa.

Huomasimme kuitenkin nopeasti, että uuden kohderyhmän tavoittaminen ja vakuuttaminen vaatii täysin uudenlaista ajattelua yrityksen koko markkinointia kohtaan. Autoimme Hellsten Flooringia markkinoinnin suunnittelussa sekä uuden konseptin brändi- ja ilmesuunnittelussa. Käsissämme syntyivät muun muassa yrityksen uudet nettisivut, Nordic Tuuli Flooringin tyylikäs mallikansio ja tuotekuvaukset. Kävi myös ilmi, että myyntiä tukemaan tarvitaan buustia hakukonenäkyvyydelle, sillä globaali kilpailu vinyylilattiavalmistajien joukossa oli koventunut. Paransimme hakukonenäkyvyyttä erityisesti maksetulla, globaalilla hakusanamainonnalla.

Kattava ja yhtenäinen ilme

Lopputuloksena syntyi onnistunut kokonaisuus, jolla Nordic Tuuli Flooring voi lähteä valloittamaan markkinoita ja uusien

“Myynninmaailman avulla saimme uudelle tuotteelle kattavan ja yhtenäisen ilmeen, ja Nordic Tuuli Flooring on saanut hyvän vastaanoton.”

Hellsten Flooringin toimitusjohtaja Vesa Hellsten

Projektia tehtiin tiiviissä yhteistyössä, Hellsten Flooringin pitkää kokemusta ja Myynninmaailman markkinointi- ja konseptiosaamista hyödyntäen. Kuvauksissa käytettiin lisäksi apuna sisustussuunnittelijaa. Hellsten kehuukin yhteistyön ja yhdessä tekemisen olleen yksi projektin parhaista puolista.

– Yhdessä oli helppoa ja mukavaa työskennellä. Olin esimerkiksi kuvauksissa mukana ja sielläkin heittelimme puolin ja toisin uusia ideoita. Vaikka kuvaukset oli suunniteltu etukäteen, innostuimme vielä paikan päällä kokeilemaan monenlaista. Ja vaikka Myynninmaailmalla on paljon tekijöitä, meillä oli yksi yhteyshenkilö, jonka kautta asiat aina hoituivat. Olen kehunut Myynninmaailmaa paljon, mutta en lainkaan turhaan!

Asiakkaan tavoitteet:

  • Uuden konseptin luominen ja markkinoiminen
  • Hakukonenäkyvyyden parantaminen

Mitä teimme:

  • Markkinoinnin kokonaisvaltainen suunnittelu
  • Konseptin brändi- ja ilmesuunnittelu
  • Kuvaussuunnittelu, valokuvaus ja videotuotanto
  • Mallikansion suunnittelu
  • Verkkosivujen uusiminen ja kehitystyö
  • Hakukonenäkyvyyden parantaminen erityisesti maksetulla, globaalilla hakusanamainonnalla
  • Sosiaalisen median markkinoinnin tehostaminen

“Myynninmaailman avulla saimme uudelle tuotteelle kattavan ja yhtenäisen ilmeen, ja Nordic Tuuli Flooring on saanut hyvän vastaanoton”

Vesa Hellsten, toimitusjohtaja, Hellsten Flooring LTD. Oy

Ota yhteyttä