Monipuolisen työkokemuksen kautta Myynninmaailmaan – Kasperin sydän sykkii sisällöntuotannolle

Kuka olet? 

Olen Kasperi Salo, alun perin Tampereelta maailmalle ponkaissut moniosaaja, joka on päätynyt kierroksen jälkeen takaisin vanhaan kotikaupunkiinsa. Ulkomailta minulle on karttunut kokemusta Yhdysvalloista, Kanadasta ja Sveitsistä. Myynninmaailmalla toimin sisällöntuottajana. 

Mitä olet tehnyt aiemmin työurallasi? Mikä on ydinosaamistasi? 

Työurani on koostunut monenlaisista tehtävistä, mutta kirjoittaminen on ollut lähellä sydäntäni jo tenavasta. Lähdin silti aikanaan liikkeelle rekrytoinnin puolelta vuonna 2015, jolloin olin työharjoittelussa paikallisessa konsulttifirmassa Genevessä, Sveitsissä. Suomeen palattuani toimin reportterina Jatkoaika.comissa, jossa kirjoitin verkkosisältöä jääkiekkoilun ihmeellisestä maailmasta. 

IB-tradenomiksi valmistuttuani loppuvuodesta 2017 muutin Helsinkiin kansainvälisen rekrytoinnin tehtäviin. Ajan myötä yritys vaihtui, pääsin ilokseni laajentamaan työnkuvaani rekrystä ja B2B-asiakasrajapinnassa toimimisesta markkinoinnin ja viestinnän puolelle, ja toimipisteeni siirtyi pian Helsingin ydinkeskustan kivimaisemista Kalifornian palmujen katveeseen. Los Angelesista saavuin jälleen Suomeen ja Tampereelle 2024, ja päädyin lopulta Myynninmaailman mahtavaan tiimiin. 

Ydinosaamiseni on suomen- ja englanninkielisen tekstin tuottamisen ja käännösten alueella kaksikielisyyteni mahdollistamana. Erikoisvahvuuteni on kieliosaamisen lisäksi monipuolisuus; olen vuosien varrella luonut laaja-alaista yrityssisältöä, tehnyt toimittajan töitä sekä suunnitellut verkkosivustoja alusta loppuun. Yleinen uteliaisuus ja nopea omaksumiskyky auttavat minua luomaan sisältöä aiheesta kuin aiheesta. 

Miten päädyit Myynninmaailmaan? 

Sisäinen sisällöntuottajani oli pulpahdellut pintaan jo pitkään toivoen, että voisin keskittyä pääasiallisesti luovaan työhön. Konsulttitaustani innoitti minua hakemaan erityisesti markkinointitoimiston palkkalistoille, sillä erilaisten asiakkaiden kanssa toimiminen pitää minut freesinä arjessa. Myynninmaailmaan tutustuin uusia työmahdollisuuksia kartoittaessani jo ennen sisällöntuottajan vakanssin aukeamista, ja kun bongasin ilmoituksen roolista, oli päätös hakemisesta hyvin helppo. 

Miten kasvatat asiakkaidesi myyntiä työlläsi?  

Työssäni on ensiarvoisen tärkeää ymmärtää jokainen asiakas ja heidän tarpeensa yksilöllisesti, jotta sisältö voidaan räätälöidä mahdollisimman tarkasti juuri heille sopivaksi. Lisäarvoa tulee luoda sekä asiakkaalle että asiakkaan asiakkaille luomalla tarinoita ja sisältöjä, jotka nivovat yrityksen profiilin sekä heidän osaamisalueensa yhteen saumattomasti. Kaikkea tekemistä ohjaa molemminpuolinen luottamussuhde ja omalta osaltani tinkimätön työ sisällön laadun takaamiseksi. 

Työarjessa minut pitävät kiireisenä muun muassa erilaiset artikkelit, sosiaalisen median sisällöt, uutiskirjeet sekä sähköposti- ja mainoskampanjat. Nykypäivän sisällöntuotannossa näyttelee olennaista roolia myös analytiikka, ja luonkin sisällöt hakukoneiden kannalta mahdollisimman optimaalisesti. 

Mitä teet vapaa-ajallasi?  

Vapaa-ajalla nautin erityisesti tekemisestä akselilla tyttöystävän ja koiran kanssa touhuilu, penkkiurheilu, kitarointi vaihtelevalla menestyksellä ja yleinen kulinaristin leikkiminen itselleni uusissa ravitsemusliikkeissä. Olen myös enemmän tai vähemmän harrastelijapohjalta mukana erilaisissa voiceover-projekteissa, ja pyrin hikoilemaan kuntosalilla säännöllisen epäsäännöllisesti. Toiveissa on lisäksi löytää aloituspäivämäärä ensimmäisen romaanini kirjoittamiselle joskus lähitulevaisuudessa. 

TOP 5 -osaamisalueet:  

  • Artikkelit ja suomi-englanti-suomi-käännökset 
  • Myyvät tekstit 
  • Journalistinen kirjoittaminen 
  • Yritysviestintä 
  • Triviatieto aiheesta kuin aiheesta 
Aiheeseen liittyvää:

Ota yhteyttä