7 eri tapaa käyttää videoita markkinoinnissa

Miten erilaiset videotyypit auttavat sinua tavoittamaan kohdeyleisösi? Tässä esimerkkejä, kuinka voit vaikuttaa asiakkaisiisi tehokkaasti hyödyntämällä esimerkiksi sosiaalisen median lyhyitä videoklippejä, tuote-esittelyvideoita ja asiakastarinoita. 

Jaa lyhyitä videoita sosiaalisessa mediassa 

Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, Instagram ja TikTok, ovat suosittuja paikkoja jakaa lyhyitä ja vaikuttavia videoita. Nämä videot voivat olla mainoksia, tuotepresentaatioita, haasteita tai tarinoita. Sosiaalisen median videot ovat loistava tapa luoda nopeasti kiinnostusta, herättää keskustelua ja jopa rakentaa yhteisöjä. Myös B2B-yrityksen erottautumispaikka voi olla aidolla ja kohderyhmää kiinnostavan videosisällön avulla. 

Tutustuta asiakkaasi tuotteisiin esittelyvideoilla 

Esittelyvideot tarjoavat mahdollisuuden esitellä tuotteita ja palveluita yksityiskohtaisesti ja havainnollisesti. Videot voivat esitellä tuotteen toimintaa, korostaa ominaisuuksia ja jakaa asiakkaiden kokemuksia. Esittelyvideot auttavat potentiaalisia asiakkaitasi ymmärtämään paremmin, mitä tarjottavaa yritykselläsi on heille. 

Vastaa kysymyksiin selitysvideoilla 

Selitysvideot auttavat vastaamaan yleisiin kysymyksiin ja antavat tietoa monimutkaisista asioista. Ne voivat sisältää animaatioita, infografiikkaa ja selkeää puhetta. Selitysvideot ovat erityisen hyödyllisiä, kun halutaan selventää teknisiä tai abstrakteja käsitteitä. 

Asiakastarinat helpottavat asiakkaasi ostopäätöstä 

Asiakastarinat ovat voimakas tapa luoda luottamusta ja näyttää tuotteen tai palvelun vaikutus käytännössä. G2:n tutkimuksessa 92 prosenttia kertoi ostavansa todennäköisemmin tuotteita ja palveluita, jos on saanut lukea niistä uskottavan arvostelun. Hyvissä asiakastarinavideoissa todelliset asiakkaat kertovat omista kokemuksistaan ja siitä, miten yrityksen ratkaisut ovat auttaneet heitä. Asiakastarinoilla on usein suuri vaikutus ostopäätöksiin. 

Asiantuntijavideot tukevat ajatusjohtajuutta 

Asiantuntijavideot tuovat esiin yrityksen osaamista ja asiantuntemusta. Asiantuntijat voivat jakaa tietoa, vinkkejä ja näkemyksiä alastansa ja yrityksensä tuotteista ja palveluista. Nämä videot auttavat rakentamaan yrityksestä ajatusjohtajan omalla alallansa. 

Erotu rekrytointivideoilla ja houkuttele parhaat osaajat 

Rekrytointivideot auttavat houkuttelemaan uusia lahjakkaita työntekijöitä yritykseen. Videoilla voi kertoa esimerkiksi yrityksen kulttuurista, työympäristöstä ja tarjolla olevista uramahdollisuuksista ja päästää nykyiset työntekijät ääneen. Hyvät rekrytointivideot auttavat yritystä erottumaan kilpailijoistaan. 

Tue vastuullisuusmarkkinointia videoilla 

Videot tarjoavat mahdollisuuden viestiä yrityksen vastuullisuudesta ja kestävistä käytännöistä. Ne voivat esitellä yrityksen ympäristöystävällisiä lupauksia, toimenpiteitä, tuloksia, kumppanuuksia ja hyväntekeväisyystyötä tai esimerkiksi ottaa kantaa sosiaaliseen vastuuseen. Videoiden ja animaatioiden avulla voidaan havainnollistaa tehokkaasti myös monimutkaisia kokonaisuuksia. Vastuullisuusvideot voivat vahvistaa brändin asemaa vastuullisena toimijana ja alansa edelläkävijänä.  

Kokeile, millaiset sisällöt puhuttelevat kohderyhmääsi 

Seuraava askel onkin miettiä, mitä tavoitteita sinulla on videomarkkinoinnilla ja millaiset videotyypit sopivat parhaiten tavoitteisiisi. Muista myös ottaa huomioon kohdeyleisösi ja se, millaisia sisältöjä he todennäköisesti arvostavat eniten. Videoiden monipuolisuus antaa mahdollisuuden kokeilla erilaisia lähestymistapoja ja löytää se, mikä toimii parhaiten juuri sinun yrityksellesi. 

Jatkossa videoiden merkitys markkinoinnissa kasvaa entisestään, ja ne ovat välineenä, jonka avulla voit erottua kilpailijoista ja saavuttaa parempia tuloksia. 

Lue, mistä syntyy hyvä yritysvideo – 3 vinkkiä ammattimaiseen esittelyvideoon

Videot ostopolun eri vaiheissa -webinaaritallenne on nyt katsottavissa!

Oletko kiinnostunut siitä, miten voit hyödyntää videoita tehokkaasti ostopolullasi? Etsitkö keinoja lisätä videomarkkinoinnin vaikutusta? Katso webinaaritallenteemme ja saat syvällistä tietoa videoiden käytöstä markkinoinnissa sekä vinkkejä kiinnostavien videoiden suunnitteluun eri ostopolun vaiheisiin.

Ota yhteyttä