Digimogulin tarina – kasvun kiihdyttäjinä osaaminen ja visio

Ihmisiä työssä

Digimoguli Oy perustettiin 2.11.2015, eli melkein tarkalleen viisi vuotta ennen kuin yrityksen osake-enemmistö myytiin Myynninmaailma Oy:lle. Viidessä vuodessa Digimoguli vakiinnutti paikkansa Pohjois-Suomessa yhtenä osaavimmista digitoimistoista, ja haastoi alan toimijoita myös valtakunnallisesti. Tässä blogissa Digimogulin toimitusjohtaja ja perustaja Arto Remes kertoo Digimogulin kasvutarinan siitä, miten tähän H-hetkeen on tultu.

Sisäisen yrittäjän herääminen ja Digimogulin lähtölaukaus

2000-luvun alussa työskentelin Espoossa, yhdessä ensimmäisistä pörssiin listautuneista digitoimistoista, webbikoodarina ja tein hieman visuaalisen suunnittelijan töitäkin. Muutaman Espoossa vietetyn vuoden jälkeen palasin takaisin Ouluun. Seuraavat 15 vuotta vierähtivätkin digisuunnittelun ja -kehityksen tehtävissä ja pienosakkaana mainostoimistossa. Noina vuosina kasvoin monipuolisesta bittien käsityöläisestä markkinoinnin kehitysjohtajaksi. Kasvatimme pohjoissuomalaisesta mainostoimistosta valtakunnallisen, digikärjellä toimivan markkinoinnin asiantuntijayrityksen. Tiemme kuitenkin erosivat ja näin jälkikäteen ajatellen, niin oli tarkoitettu.

Vuonna 2015 perustin Digimogulin, koska halusin nähdä miten vuosien varrella hankittu osaamiseni ja visioni kantaa. Olin ollut jo osakkaana viidessä eri yrityksessä, mutta nyt oli aika ottaa vetovastuu itselle. Vajaan puolitoista vuotta toimin yksinyrittäjänä. Asiakkuudet alkoivat kuitenkin kasvaa isommiksi ja työlleni oli kysyntää enemmän kuin ehdin itse tehdä. Jarrua ei ollut syytä kuitenkaan painaa, päinvastoin.

Digimogulin kasvun kiihtyminen

Sattumien summana päädyimme yhteen Juuso Huuskon kanssa, joka oli opiskellut Bostonissa ja Frankfurtissa tietojenhallintatieteitä. Juuso oli ehtinyt toimia useamman vuoden ajan myynnin kouluttajana kansainvälistyneessä markkinointiteknologia-alan yrityksessä, ennen kuin osti osuuden Digimogulista. Huomasimme nopeasti, että osaamisemme ja ajatuksemme täydensivät hienosti toisiaan ja lähdimme yhdessä kiihdyttämään yrityksen vauhtia.

Operoimme Juuson kanssa menestyksekkäästi yritysten dataan pohjautuvan, tuloksellisen digimarkkinoinnin ja -myynnin kehitystöitä. Kysyntä erityisesti verkkosivujen tekemisen saralla kasvoi. Halusimme panostaa yksilöllisten verkkosivustojen suunnittelun ja toteuttamisen tekemiseen ja tässä kohtaa houkuttelinkin entisen kollegani, Jukka Timosen, hyppäämään mukaan tiimiimme ja liittymään osakkaaksi Digimoguliin. Jukan lahjakkuudet tunsin hyvin entuudestaan. Hänessä yhdistyy huippuluokan graafinen suunnittelija ja loistava front end -koodari. Juuri hänen osaamistaan olimmekin Digimogulilla kaivanneet.

Onnistuimme myynnissä ja kysyntä kasvoi niin, että oli aika laajentaa erikoisosaamista. Tiimiimme liittyi Teemu Kytövuori, jolla oli näyttöjä pitkältä ajalta mainostoimiston tekstisuunnittelijana ja sisältöprojektien vetäjänä. Teemu oli copywriterin työn lisäksi toiminut toimituspäällikkönä suurilevikkisessä asiakas- ja sidosryhmälehdessä. Teemun myötä pystyimme nyt myös tarjoamaan asiakkaillemme ammattimaisesti tuotettuja tekstejä kotisivuille ja muihin digitaalisiin kanaviin.

Seuraavaksi halusimme rakentaa tarjontaamme videotuotantoon ja vahvistuksena tiimiin hyppäsi kymmenien vuosien kokemuksella varustettu videotuotannon ammattilainen, Juha Paitsola. Hän otti haltuun paljon kysytyt ketterät pro-tason videotuotannot. Juha onkin hoitanut monenlaisia projekteja aina brändivideoista asiakaskokemus- ja työnantajamielikuvavideoihin.

Tämän blogikirjoituksen ja Digimogulin takana on Arto Remes, joka perusti yrityksen vuonna 2015. Digimoguli on nykyisin osa Myynninmaailmaa.

Olipa muuten mieltä lämmittävää kuulla eräässä videopalaverissa sanat: “Olette saapuneet viimein kotiin.” Kiitos sinulle, joka näin lausahdit.

Kun Jukka Timosella alkoi olla verkkosivujen kanssa kädet täynnä tekemistä, rekrytoimme Oskari Järvelinin hänelle kaveriksi. Oskarilla oli monipuolista kokemusta WordPress-sivustojen kehittämisestä. Hän pääsikin heti mukaan isoimpiin projekteihimme ja lunasti nopeasti paikkansa luottotekijänä.

Eeva Suojanen palkattiin hieman Oskarin jälkeen digitaalisen markkinoinnin ja myynnin spesialistiksi. Hän otti heti haltuunsa asiakasyritystemme Google Ads- ja somemainonnan tekemisen. Eevalla oli vahva tausta yritysten myynnin kehittämisestä ja hyvä ymmärrys asiakkaan käyttäytymisestä ja ostopäätökseen vaikuttavista tekijöistä digitaalisissa kanavissa.

Myös Digimogulin hallitus kasvoi, kun sain Juha Väyrysen liittymään Digimogulin hallituksen jäseneksi. Juhalla on pitkä kokemus ison mediatalon johtotehtävistä, hallitustyöstä sekä monipuolinen liike-elämän tuntemus, ja hänen myötä hallituksemme sai taas lisää asiantuntijuutta.

Näin olimme saaneet kasaan loistavan tiimin. Yhdessä lähdimme luotsaamaan Digimogulin liiketoimintaa nousujohteisesti eteenpäin niin strategisella kuin operatiivisellakin tasolla.

Kasvuloikka ja ensimmäiset viikot sen jälkeen

Kasvuhalumme oli kova ja pohdimme Digimogulin hallituksessa askeleita kohti seuraavaa kasvuvaihetta. Meillä oli tarkka näkemys erilaisista vaihtoehdoista ja yksi potentiaalinen mahdollisuus lähti etenemään Myynninmaailman kanssa. Asiat Myynninmaailman kanssa tuntuivat loksahtelevan paikalleen kaikilla tasoilla. Oli hienoa päästä toteamaan, että tiimimme asiantuntemus ja tekemisen meininki olivat kiinnittäneet Myynninmaailman huomion.

Myynninmaailman ostettua osake-enemmistön Digimogulista saimme kertaheitolla paljon osaavia kollegoja, ja hyväksi testattuja prosesseja liiketoiminnan kehittämiseen. Kaupan jälkeiset ensimmäiset viikot ovat lähteneet ripeästi liikkeelle erilaisten yhteisten kehittämiskuvioiden parissa. Meillä on nyt hyvät eväät tehdä mahtavia projekteja yhdessä ja jatkaa menestyksekkäästi tällä kasvun tiellä.

Olipa muuten mieltä lämmittävää kuulla eräässä videopalaverissa sanat: “Olette saapuneet viimein kotiin.” Kiitos sinulle, joka näin lausahdit.

Kirjoittaja: Arto Remes, Digimoguli Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja.

Ota yhteyttä