Esittelyssä Myynninmaailman markkinoinnin asiantuntija Henna-Riina Kokko

Kuka olet?

Olen Henna-Riina Kokko, tutummin tunnettu lempinimellä Hensku, pienen kylän kasvatti Kalajoelta. Nykyään asustelen Oulussa ja työskentelen Myynninmaailmalla markkinoinnin asiantuntijana Oulun toimistolla. Toimin myös apukätenä sisällöntuotannon ja viestinnän puolella.  

Mitä olet tehnyt aiemmin?

Olen työskennellyt aikaisemmin pääosin asiakasrajapinnassa palvelu- ja pankkialoilla, mutta tein vuonna 2019 Myynninmaailmalla harjoitteluni opintojani varten. Nyt, muutama vuosi myöhemmin, täällä sitä taas ollaan valmistuneen paperit käsissä! Ihmisten kanssa työskentely on edelleen lähellä sydäntä, mutta halusin uutta haastetta tekemiseeni uudelta alalta. 

Minut on aina otettu vastaan omana itsenäni, mitä arvostan suuresti työympäristössä. 

Miksi töihin Myynninmaailmalle?

Harjoittelukevät osaavien tyyppien ympärillä teki minuun aikoinaan lähtemättömän vaikutuksen, vaikkakin silloin tuolloin Oulun toimisto oli vain yhden ihmisen työympäristö. Se ei kuitenkaan koskaan tekemistä haitannut, vaan yhteistyö tiimien välillä toimi siitä huolimatta – vaikka etätyöskentelykään ei ollut kovin tuttua työelämässä vielä villoin. Kun viime vuoden lopulla ensimmäiset tervetuliaisviestit tulivat minulle, tiesin, että nyt voisi olla mahdollista palata takaisin sinne mistä kaikki alkoi. Minut on aina otettu vastaan omana itsenäni, mitä arvostan suuresti työympäristössä. 

Mikä on ydinosaamistasi?

Ydinosaamiseeni kuuluvat oma-aloitteinen työskentely, aito kiinnostus tehdä asiat hyvin ja sopeutumiskyky. Kirjoitustaito ja ison kuvan hahmottaminen ovat myös vahvuuksiani.  

Miten kasvatat asiakkaidesi myyntiä työlläsi?

Myyntiä kasvatetaan kuuntelemalla asiakkaan ydintavoitetta: mitä he haluavat yleisölle viestiä. Jos tämä löydetään ja osataan pukea sanoiksi, pystytään luomaan aito ja kokonaisvaltainen markkinointi- ja viestintäsuunnitelma, joka edesauttaa myyntitavoitteita. Tähän pyrin omassa tekemisessäni. 

Mikä on työssäsi parasta?

Se, kun opin uutta! Parhaita ovat ne hetket, kun huomaa, että ymmärtää jotakin syvällisemmin. Myynninmaailmalla on hyvä olla, mikä johtuu niin työkavereista kuin yritystasolla työntekijöiden hyvinvoinnista. 

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vietän vapaa-aikani CrossFitin parissa, uimahallilla, joogamatolla tai keittiössä leipoen. Koira pitää myös huolen siitä, että päivittäinen ulkoilukiintiö tulee täyteen, säällä kuin säällä! Vaikka päivät ovat täynnä tekemistä, omaan myös todella hyvin taidon maata X:nä sohvan pohjalla silloin, kun siihen tulee mahdollisuus (eli aina kun päätän niin).  

TOP 5 -osaamisalueet:

  • Oma-aloitteisuus 
  • Kiinnostus ymmärtää asioita kokonaisvaltaisesti 
  • Uuden oppiminen 
  • Viestinnällinen hahmottaminen 
  • Toisten vitseille nauraminen 

Ota yhteyttä