Esittelyssä Myynninmaailman markkinointiteknologian asiantuntija Erno Mikkilä

Erno Mikkilä.

Kuka olet?

Nimeni on Erno Mikkilä ja olen 28-vuotias markkinointiteknologian asiantuntija. Kotipaikkakuntani on Seinäjoki, mutta juuret ovat Lapualla ja yhden vuoden olen ehtinyt asua myös Kauhavalla. Etelä-Pohjanmaa on minulle siis rakas ja tuttu alue. 

Asun yhdessä avovaimoni ja kissan kanssa rivitalokolmiossa Seinäjoen Hyllykalliolla ja olen tällä hetkellä kyseisen taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja.  

Mitä olet tehnyt aiemmin?

Koulutukseltani olen tradenomi, ja ennen nykyistä tehtävääni Myynninmaailmalla minulle on kertynyt muutaman vuoden työkokemus digimarkkinoinnin eri tehtävistä B2C-puolella. Tutuksi ovat tulleet muun muassa somemarkkinointi, analytiikka, nettisivujen ja verkkokaupan suunnittelu ja toteutus, tekninen hakukoneoptimointi, infonäyttöjärjestelmät ja sähköpostimarkkinointi. 

Vuonna 2017 olen ollut myös yhden lukukauden opiskelijavaihdossa Alankomaissa. Opiskelijavaihto oli yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista omassa elämässäni ja oli hienoa päästä asumaan ja opiskelemaan vähän pidemmäksi aikaa ulkomaille. Turistina harvoin ehtii päästä kunnolla tutustumaan paikalliseen kulttuuriin, mutta opiskelijavaihdossa siihen tarjoutui hyvä mahdollisuus.  

Miksi töihin Myynninmaailmalle?

Tulin Myynninmaailmalle töihin, sillä haluan olla mukana yhden alueensa merkittävimmän toimijan kasvutarinassa. Minulla on myös vahva halu kehittää itseäni asiantuntijana ja Myynninmaailma tarjoaa minulle parhaan mahdollisen kasvualustan ammatillisella urallani. 

Heti ensimmäisistä työpäivistä lähtien olen huomannut, että täällä henkilöstöä arvostetaan ja ammattitaitoa kunnioitetaan. On mahtavaa tehdä töitä työpaikassa, jossa talo on täynnä rautaisia ammattilaisia ja samalla tosi hyviä tyyppejä.  

Mikä on ydinosaamistasi?

Ydinosaamistani on digimarkkinointi ja siihen liittyvien järjestelmien tekninen tuntemus. Työssäni keskityn pääasiassa markkinoinnin automaatioon, mutta useiden eri järjestelmien tekninen tuntemus auttaa huomattavasti koko kokonaisuuden hallinnassa. On hyvä ymmärtää, mitä ’konepellin’ alla oikeasti tapahtuu, ja mitkä asiat ovat mahdollista milläkin työkalulla toteuttaa. 

Urani aikana minulle on tullut tutuksi muun muassa WordPress, WooCommerce, Facebook Business Manager, Google Search Console, Google Analytics, MailChimp ja LG SuperSign.  

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-ajan harrastuksiini kuuluu pääasiassa sijoittaminen, penkkiurheilu ja bloggaaminen. Urheilulajeista rakkain minulle on koripallo ja etenkin kotimaisen Korisliigan seuraaminen on lähellä sydäntäni. Etelä-Pohjanmaalla on tehty valtavasti töitä kotimaisen koripalloilun eteen ja sen työn hedelmiä on ollut mahtavaa seurata vierestä.  

Miten kasvatat asiakkaidesi myyntiä työlläsi?

Tutustun ensin asiakkaiden liiketoimintaan niin hyvin kuin mahdollista, jotta pystyn ymmärtämään liiketoimintamallin mahdollisimman hyvin. Tämän jälkeen alan miettimään työkaluja ja keinoja, joilla pystytään löytämään asiakkaille laadukkaita liidejä, lisäämään myyntiä ja tehostamaan sekä automatisoimaan jo olemassa olevia myynnin ja markkinoinnin prosesseja.  

Mikä on työssäsi parasta?

Työssäni parasta on se, että pääsen olemaan osana asiakkaiden kasvutarinaa ja jakamaan onnistumisen tunteita asiakkaiden kanssa. Samalla pääsen tutustumaan useisiin eri toimialoihin ja niiden parissa työskenteleviin ihmisiin. 

Ota yhteyttä