Esittelyssä Myynninmaailman uusi Art Director Hannu Pettinen

Hannu Pettinen.

Myynninmaailman luova tiimi vahvisti rivejään, kun Hannu Pettinen aloitti Art Directorin tehtävissä. Kuka Hannu on ja mitä hän on tehnyt aiemmin? Vastaukset löydät Hannun kirjoittamasta esittelystä.

Kuka olet?

Olen Hannu Pettinen ja aloitin juuri työni Myynninmaailman luovassa tiimissä Art Directorina ja valokuvaajana, Seinäjoen toimipisteessä. 

Minulla on ikää 38 vuotta ja asutamme perheeni kanssa vanhaa hirsitaloa Seinäjoella.

Mitä olet tehnyt aiemmin?

Vietän juuri tänä vuonna 20-vuotismerkkipäivää markkinointiviestinnän parissa. Suurin osa alalla viettämistä vuosista on vierähtänyt Helsingissä.

Juureni ja opintoni ovat pääkaupunkiseudulta ja siellä suoritin aikoinaan painoalan ja mainosgraafikon tutkintoni. Olen työskennellyt muun muassa 4 vuotta Pohjoismaiden suurimman sanomalehden tuotannossa ja 11 vuotta isossa in house -mainostoimistossa. Olen suunnitellut urallani markkinointiviestintää Suomen suurimpien brändien parissa, niin päivittäistavarakaupan kuin käyttötavarankin osalta. Vuosien saatossa isot toimijat antoivat minulle suuret saappaat täytettäväksi, jonka myötä olen saanut mahtavan kokemusperän. Muutettuani Etelä-Pohjanmaalle, olen päässyt hyödyntämään ja kehittämään vankkaa kokemustani mainostoimistotyössä B2B ja B2C:n parissa.

Miksi töihin Myynninmaailmalle?

Halusin saada uusia haasteita ja päästä asiakkuuksiin kiinni kokonaisvaltaisemman markkinoinnin kautta. Haluan oppia lisää nykyteknologian tuomista mahdollisuuksista ja yhdistää niitä perinteisempiin mainostoimistopalveluihin yhä paremmin asiakasta palvelevaksi kokonaisuudeksi. Uskonkin, että jalkauduin juuri oikeaan asiantuntijaryhmään. Myynninmaailman palvelupaletti vastaa yritysten nykytarpeita ja on positiivisesti etukenossa myös tulevaisuutta ajatellen. Kunnianhimoiset kasvutavoitteet eivät päätöstäni hidastaneet vaan päinvastoin, haluan olla mukana kasvutarinassa omalla työpanoksellani.

Mikä on ydinosaamistasi?

Omaan vahvan kokemuksen markkinointiviestinnän parista, graafisista suunnittelutöistä aina konseptien luomiseen, yritysten ja tuotesarjojen ilmeisiin ja tunnuksiin. 

Perinteinen printti on bravuurini, typografiasta tykkään ja valokuvasta sytyn kerta toisensa jälkeen. Monikanavaisuuden myötä olen pitänyt aina jalkaa oven välissä, myös digin osalta – näin ollen kokonaisuuksien ymmärtäminen helpottuu. Olen huumorintajuinen, sosiaalinen tiimipeluri, joka uskoo pitkäjänteiseen ja tavoitteisiin tähtäävän työn tekemiseen. Brändi voi syntyä viikossa, mutta menestyäkseen se vaatii ylläpitoa, jatkuvaa työtä, ohjausta ja hienosäätöä.

Miten kasvatat asiakkaidesi myyntiä työlläsi?

Kaikki lähtee yhteisestä startista ja toimialaan tutustumisesta, vasta tämän jälkeen voidaan suunnitella ja toteuttaa jotain, mistä asiakas hyötyy aidosti. 

Visuaalinen ratkaisu vailla liiketoiminnan tuntemusta tai viestin vastaanottajan määrittelyä on vain ”nätti layout”. Kun sekä asiakas että suunnittelija tekevät työnsä hyvin, tuloksia syntyy ja molemmat osapuolet voivat olla niihin tyytyväisiä. Tapanani on usein sanoa, että ihminen on kovin visuaalinen eläin, hahmottaa asioita näkemällä ja yrittää perustella niitä järjellään.

Luova ratkaisu, tunteisiin vetoava markkinointimateriaali ja visuaalisesti uskottava lopputulos yhdessä oikean strategian kanssa ovat parasta, mitä yritys tai sen tuote voi saada.

Mikä on työssäsi parasta?

Suunnittelu- ja valokuvaustyössä parasta on työn vaihtelevuus ja eri toimialoihin tutustuminen. Se takaa sen, ettei käytännössä yhtäkään samanlaista työpäivää ole. 

Toki samoja lainalaisuuksia on, mutta uusia luovia ja visuaalisia tapoja esittää asioita pyritään keksimään viikoittain. Jatkuvasti kehittyvä ala pitää myös huolen siitä, että ainoa pysyvä asia on uuden oppiminen.

Paras palkinto on se, kun näkee asiakkaan aidosti hyötyvän investoinneistaan ja saavan konkretiaa paljon puhuttujen mainospuheiden sijaan.

Tutustu lisää:

www.hannupettinen.com

LinkedIn

Ota yhteyttä