Maria takaisin bisneksessä

Maria Sumuvuori.

Kuka olet ja mitä teet Myynninmaailmalla?

Olen Maria Sumuvuori ja työskentelen Myynninmaailmalla viestinnän ja suunnittelun parissa. Ennen äitiysvapaalle jäämistäni työskentelin viestinnän asiantuntijana. Autoin asiakkaitani löytämään heille sopivia keinoja viestiä asiakkaidensa kanssa, toteutin monikanavaista sisältömarkkinointia ja kirjoitin muun muassa artikkeleita, somesisältöjä ja tiedotteita. Jatkan edelleen näiden parissa, ja lisäksi osallistun vahvemmin myös viestinnän ja markkinoinnin suunnittelu-, kehitys- ja koulutusprojekteihin.   

Mitä olet tehnyt aiemmin?

Ennen viestintään siirtymistä olin hotellialalla asiakaspalvelutehtävissä. Opiskelin organisaatioiden viestintää Vaasan yliopistossa, ja erilaisissa luovan alan toimistoissa olen työskennellyt viimeiset 7 vuotta. Ensimmäinen alan työpaikkani oli mainostoimistossa community managerina, jonka jälkeen olen toiminut muun muassa viestinnän ja markkinoinnin asiantuntijana sekä copywriterina. 

Toimistoissa työskennellessäni olen saanut tutustua upeisiin oman erikoisalansa ammattilaisiin. Viestinnän ja sisältömarkkinoinnin lisäksi olen oppinut heiltä paljon verkkosivujen rakentamisesta ja hallinnasta, hakukoneoptimoinnista ja -mainonnasta, visuaalisesta suunnittelusta sekä vahvan brändin luomisesta ja ylläpitämisestä. Innokkaana valokuvaajana tein päivätyöni ja opintojeni ohessa henkilö- ja tapahtumakuvauksia. Kaikkea oppimaani olen päässyt hyödyntämään myös Vaasan kiipeilykeskuksessa, jonka yksi perustajajäsenistä olen ja jonka markkinoinnista olen ollut päävastuussa jo pian 4 vuotta.  

Miten kasvatat asiakkaidesi myyntiä työlläsi?

Ydinosaamistani on sisältömarkkinointi ja monikanavainen viestintä, mutta taustastani johtuen olen tottunut ottamaan työssäni huomioon myös naapuritontit. Autan asiakkaitani löytämään sisällöt ja viestintäkeinot, jotka tavoittavat asiakkaat, kasvattavat näkyvyyttä ja auttavat myyjiä ja asiakaspalvelijoita työssään. Tärkeää on löytää jokaiselle yritykselle juuri sopivan kokoinen ja näköinen ratkaisu.  

Mikä on työssäsi parasta?

Oppiminen ja kehittyminen, niin asiakkaiden, työkaverien kuin omanikin. Nautin etenkin yhteistyöstä, jossa osapuolet ovat avoimia uusille ajatuksille ja mahdollisuuksille ja jossa juttu lentää. Välillä paras ratkaisu löytyy ei vain laatikon ulkopuolelta, vaan täysin toisenlaisesta boksista. Täytyy vain olla rohkeutta poistua omalta mukavuusalueelta.  

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aikaani vietän perheeni kanssa, tällä hetkellä siis useimmiten lattialla palikoilla leikkien ja junaratoja rakentaen. Lisäksi liikun ja ulkoilen, ja olen hurahtanut osakkeiden kyttäämiseen. Viihdyn mainiosti myös terassin sohvalla ison teekupin kanssa niitä näitä pohtien tai ystävien kanssa keskustellen.  

Top 5 -osaamisalueet:

  • Markkinointiviestintä 
  • Verkkosivujen viestintä 
  • Sisällöntuotanto, kirjoittaminen 
  • Copywriting 
  • Sisältömarkkinointi

Ota yhteyttä